preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mijat Stojanović" Babina Greda

Login
Virtualna šetnja školom
Meteorološka postaja u Babinoj Gredi

 

 

http://istrastream.com/ws/os_babina_greda/

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školsko zvono

 

Jutarnja smjena

1. sat 7.45-8.30

2.sat 8.35-9.20

3.sat 9.25-10.10

veliki odmor

4.sat 10.25-11.10

5.sat 11.15.-12.00

6.sat 12.05-12.50

Poslijepodnevna smjena

1. 13.30 - 14.15

2. 14.20 - 15.05

veliki odmor

3. 15.20 - 16.05

4. 16.10 - 16.55

5. 17.00 - 17.45

6. 17.50 - 18.35

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2012.

Ovaj mjesec: 2386
Ovaj tjedan: 256
Danas: 6

E-novine

   

Tražilice

Web preglednici

         

Google Chrom    Internet Explorer   

         

   Mozilla         Opera            Safari

                                                                                                                                      Firefox

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Mlijeko u školama
Autor: Đurđica Babić, 26. 1. 2016.

Od 28. siječnja škola sudjeluje u projektu Europske unije pod nazivom: “Program svježeg mlijeka u školama“. Projekt će osiguravati industrija Vindija kao dostavljač koji ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o provedbi programa mlijeka u školama i Zakonom o poljoprivredi. Učenici razredne nastave čiji su roditelji i skrbnici potpisali suglasnost za sudjelovanje u projektu, četvrtkom će dobivati besplatno svježe mlijeko odnosno bit će im posluženo kao dodatak obroku.

Prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir namirnica i način prehrane u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi pa i EU ovakvim projektima želi povećati naviku konzumiranja mliječnih proizvoda, poboljšati imidž i znanje o njima te u konačnici i njihovu potrošnju kod školske djece. 


Poznato je kako se trajno mlijeko podvrgava postupcima sterilizacije na visokim temperaturama, pri čemu se postiže zdravstvena sigurnost hrane, ali narušena hranjiva vrijednost u odnosu na svježe mlijeko. Stoga je u Shemi školskog mlijeka prihvatljivo samo mlijeko koje je toplinski obrađeno postupkom pasterizacije – i mlijeko bez laktoze – dok mliječni fermentirani proizvodi moraju sadržavati barem 90% toplinski obrađenog mlijeka.

Učenici su s učiteljicama izradili promotivne plakate:





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju