preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mijat Stojanović" Babina Greda

Login
Udžbenici za šk.god. 2018./2019.
Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školsko zvono

Jutarnja smjena

 

1.sat

7:45

8:30

2. sat

8:35

9:20

3.sat

9:25

10:10

 

veliki odmor

4.sat

10:25

11:10

5.sat

11:15

12:00

6.sat

12:05

12:50

 

Poslijepodnevna smjena

 

1.sat

13:00

13:45

2. sat

13:50

14:35

3.sat

14:40

15:25

 

veliki odmor

4.sat

15:40

16:25

5.sat

16:30

17:15

6.sat

17:20

18:05

 

 

Srednje škole
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2012.

Ovaj mjesec: 710
Ovaj tjedan: 562
Danas: 33
Tražilica

E-novine

   

Tražilice

Web preglednici

         

Google Chrom    Internet Explorer   

         

   Mozilla         Opera            Safari

                                                                                                                                      Firefox

Savjeti za uspješno pohađanje 1. razreda
Helena Buranji / datum: 18. 9. 2018. 18:00

Prvi dan škole i polazak u prvi razred veliki je događaj za cijelu obitelj, a ponajviše za dijete. Ono se mora prilagoditi novim pravilima - doći u školu na vrijeme, sjediti na jednom mjestu duže vrijeme, slušati što učiteljica govori, izvršavati zadno, surađivati s drugom djecom...

Neka djeca će brzo steći prijatelje i razviti radne navike, dok će nekima od njih biti potrebno više vremena za prilagodbu na školsku svakodnevicu.


[OPŠIRNIJE]Nesamostalnost učenika
Đurđica Babić / datum: 4. 2. 2015. 07:50
Današnji prvašići bez ikakvih se problema služe računalima i „pametnim” telefonima svojih roditelja. Ne samo što na njima igraju razne igrice nego i lako pronalaze rješenja kako pokrenuti zamrznuti mobitel ili računalo.
 
Ali…
 
Istodobno teško uspostavljaju socijalni kontakt. Nisu baš rječiti jer podosta vremena provode za računalom ili „pametnim” telefonom za što im, dakako, nije potrebna verbalna komunikacija. Zakaže li stroj,  dovoljno ga je isključiti i ponovno pokrenuti a da se pritom ne izgovori nijedna riječ.

[OPŠIRNIJE]O stavu roditelja ovisi hoće li dijete imati radne navike
Đurđica Babić / datum: 29. 1. 2015. 10:52

Mnogim roditeljima je već dosta 15-godišnjaka koji ne znaju složiti krevet za sobom, koji ne peru posuđe, koji ne posuđuju sami knjige za lektire već čekaju da sve to obave njihovi roditelji. Roditelji, sada već srednjovječni, koji su sve to činili u tih 15 godina sada žele malo odmora i vremena za sebe i smatraju da je red na njihovoj djeci.

No, pitanje je kako?


[OPŠIRNIJE]Naspavana djeca bolje uče
Đurđica Babić / datum: 27. 2. 2014. 11:41
Za pravilan rad pamćenja neophodan je zdrav san. Naspavana djeca bolje uče, mogu se bolje koncentrirati i naučeno gradivo dulje sačuvati u pamćenju. 
No, to je moguće samo ako je dijete imalo dovoljno vremena za spavanje. Nedostatak sna može uzrokovati zaboravljivost.
 
'Kvaliteta i količina sna ima puno veći utjecaj na obrazovanje nego što ljudi misle', kaže profesor pedijatrije Howard Taras. Istraživanja su pokazala da djeca koja su naspavana i odmorna bolje prate nastavu i mirnija su od one djece koja nisu naspavana. Djeca bi trebala ranije na počinak, stručnjaci tvrde da školarcima i tinejdžerima treba osam i pol do 11 sati sna svaki dan. 
 

 


[OPŠIRNIJE]Priprema djece za školu
Đurđica Babić / datum: 10. 5. 2013. 12:45

Iako većina roditelja, kao što je već spomenuto, podrazumijeva kako bi priprema za školu trebala obuhvaćati učenje čitanja, pisanja, računanja i sl., te često sami „forsiraju“ djecu na učenje istih, za djecu to nije neophodno. Naime, navedene vještine djeci predstavljaju najmanji problem koji vrlo brzo svladaju polaskom u školu, a ako im i ide teže, u dobi od 6 ili 7 godina djeca počinju shvaćati da nedostatak prirodnih sposobnosti mogu nadoknaditi ulaganjem napora.


[OPŠIRNIJE]Rezultati PISA 2012. istraživanja: Hrvatski učenici ispodprosječni po znanju
Đurđica Babić / datum: 3. 12. 2013. 21:36

Međunarodna procjena znanja i vještina PISA 2012 pokazala je da su hrvatski 15-godišnjaci značajno ispod prosjeka među učenicima 65 zemalja obuhvaćenih ispitivanjem koje je mjerilo njihova znanja i sposobnosti na području matematičke, prirodoslovne i čitalačke pismenosti.

 

PISA (Programme for International Student Assessment) najveće je međunarodno obrazovno istraživanje koje ispituje znanje i kompetencije učenika u dobi od 15 godina. Provodi se u trogodišnjim ciklusima u zemljama članicama Organizacije za europsku suradnju i razvitak (OECD) i partnerskim zemljama.


[OPŠIRNIJE]KLINFO.hr - obiteljski info kutak
Đurđica Babić / datum: 22. 12. 2011. 10:28

 

Klinfo.hr - vaš obiteljski info kutak, projekt je tvrtke Evenio d.o.o. iz Varaždina. Ideja je rezultat želje i incijative pokretača da roditelji i odrasli općenito, brzo i jednostavno dođu do informacija o kvalitetnim kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu, ali i cijelu obitelj.

Kako u hrvatskom internetskom i medijskom prostoru trenutno ne postoji takvo jedinstveno mjesto, cilj portala Klinfo.hr je postati središnje mjesto za sve sadržaje i informacije posvećene djeci, njihovim roditeljima, ali i roditeljstvu općenito kroz niz zanimljivih tema.


[OPŠIRNIJE]Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu
Ivana Rebekić / datum: 26. 3. 2011. 08:11

Što je HURID?

Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije  s ciljem stvaranja sustava rane intervencije i promicanja  znanstveno utemeljenih programa koji će pridonijeti dobrobiti male djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji.

 


[OPŠIRNIJE]Markira li vaše dijete?
Ivana Rebekić / datum: 26. 3. 2011. 07:54

 

Markiranje odnosno neopravdano izostajanje znači redovito izostajanje s nastave bez dobrog razloga. Prema zakonu, sva djeca koja su upisana u školu moraju redovito pohađati nastavu. Djeca koja se obrazuju kod kuće ne trebaju ići u školu.

Markiranje je veliki problem koji je trenutačno u porastu. Prema podacima Ministarstva obrazovanja, u prosjeku svaki učenik izostane gotovo dva tjedna iz škole. Najveći porast bilježi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

 


[OPŠIRNIJE]Ovisnost mladih o TV-u i računalnim igricama
Ivana Rebekić / datum: 26. 3. 2011. 07:49

Sve više mladih postaje ovisno o nečemu . Kad čujemo riječ ovisnost, prva asocijacija je ovisnost o drogama, alkoholu, cigaretama ili kavi. Ali to ne znači da tv, igrice i računalo ne stvaraju ovisnost. Istraživanja provedena među srednjoškolcima pokazala da gotovo 11 % učenika dnevno sjedi više od pet sati pred računalom, zatim četvrtina ispitanika više od sata provodi uz ...


[OPŠIRNIJE]Kako djeca reagiraju na lošu ocjenu?
Ivana Rebekić / datum: 26. 3. 2011. 07:44

 

Djeca pokušavaju smanjiti osjećaj neugode zbog loše ocjene na različite načine. Neka djeca na lošu ocjenu reagiraju ljutnjom. Viču, psuju, okrivljuju nastavnika, svađaju se ili se u mašti osvećuju nastavniku. Ljutnja je jedna od uobičajenih reakcija na neuspjeh u postizanju cilja. Teško nam je suočiti se s činjenicom da smo doživjeli neuspjeh pa se ljutimo bilo na sebe bilo na druge, i na različite načine izražavamo tu ljutnju.


[OPŠIRNIJE]Pohvale i kazne za djecu
Ivana Rebekić / datum: 26. 3. 2011. 07:47

         Svaka pohvala, a tako i kazna može djelovati konstruktivno na dijete, ali i sasvim suprotno, s tim da dijete samo dodatno zbunite. Bez obzira da li upućujete pohvalu ili kritiku djetetu nemojte hvaliti samo njega, naravno da to nije isključeno, no, pokažite da ste primijetili što je točno napravio (ako vam donosi ocjene nemojte samo govoriti „pametno dijete“ nego mu pokažite da vam je stalo, pitajte ga što je točno napravio i divite se njegovom uspjehu nad tako teškom tablicom množenja).

       


[OPŠIRNIJE]RSS


 

Domaća zadaće bez muka

Jeste li i Vi bili jedni od onih koji ne vole domaću  zadaću? A roditelji su Vas natjeravali da sjedite za stolom dok sve ne bude napisano. I jeste li sada u situaciji da Vaš školarac ne želi pisati zadaću? A morate ga natjeravati da sjedi za stolom dok sve ne napiše... Kada se radi o domaćoj zadaći, da li zadatak roditelja uvijek mora biti tako težak? Evo par savjeta kako olakšati te muke.

DZ morate planirati tako da i ona, kao i npr. igra, postane sastavni dio djetetova života. Odredite DNEVNO VRIJEME za DZ, odnosno odredite za svaki dan planirano vrijeme tijekom kojeg dijete mora izvršiti svoje školske obveze. Za djecu početnih razreda osnovne škole roditeljska je dužnost odrediti dnevno vrijeme za DZ, a savjetujemo Vam da izaberete vrijeme kada mu možete pomoći. Već od 3. razreda dijete može samostalno odrediti vrijeme za DZ, a Vi provjeravate da li je vrijeme prikladno, a nakon što dijete nauči izvršavati svoje obveze samo može određivati vrijeme za učenje i pisanje DZ.

preskoči na navigaciju