preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mijat Stojanović" Babina Greda

Login
Virtualna šetnja školom
Meteorološka postaja u Babinoj Gredi

 

 

http://istrastream.com/ws/os_babina_greda/

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školsko zvono
 
Jutarnja smjena
1. sat 7.45-8.30
2.sat 8.35-9.20
3.sat 9.25-10.10
veliki odmor
4.sat 10.25-11.10
5.sat 11.15.-12.00
6.sat 12.05-12.50
 
 
Poslijepodnevna smjena
1.sat 13.30-14.15
2.sat 14.20-15.05
3.sat 15.10-15.55
veliki odmor
4.sat 16.10-16.55
5.sat 17.00-17.45
6.sat 17.50-18.35
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2012.

Ovaj mjesec: 1291
Ovaj tjedan: 243
Danas: 16

E-novine

   

Tražilice

Web preglednici

         

Google Chrom    Internet Explorer   

         

   Mozilla         Opera            Safari

                                                                                                                                      Firefox

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Epidemiološke mjere zaštite od zaraze virusom COVID-19 za djecu koja će dolaziti na nastavu u školu nakon 10. svibnja i za roditelje te djece
Autor: Đurđica Babić, 30. 4. 2020.

Ove epidemiološke mjere vrijede samo za one učenike čiji roditelji su se izjasnili da će njihova djeca pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu o tome. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


OBVEZE RODITELJA PRIJE DOLASKA DJETETA U ŠKOLU

1. Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

2. Osigurati djetetu 1 paketić papirnatih maramica za nos i staviti ga u školsku torbu.

DOLAZAK UČENIKA I RODITELJA U ŠKOLU

1. Kada god je moguće, djecu dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaki razred, s razmakom od najmanje 10 minuta između dva razreda. Djecu i roditelje pred ulaznim vratima dočekuje učiteljica. Djeca sama ulaze u zgradu škole. Roditelji se ne okupljaju na ulazu, niti ulaze u prostor školskog dvorišta.

2. Roditelji/skrbnici koji dovode i odvode djecu u školu to čine na način da ne ulaze u školu i školsko dvorište osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza u školsko dvorište pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

3. Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz škole na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. U pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.

4. U pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.

5. Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvode djecu iz škole niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izlaziti iz kuće. Ukoliko je dijete bilo u kontaktu s takvom osobom ono također mora ostati kod kuće.

6. Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama. Školsku preobuću dijete ne ostavlja u školi, nego ju nosi sa sobom.

 

 

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI

1. Djeca bi trebala održavati distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi.

2. Djeca ne bi trebala dodirivati usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljati ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.

3. Djecu trebaju redovito i pravilno prati ruke prije ulaska u svoju učionicu, prije i nakon konzumiranja hrane, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i uvijek kada ruke izgledaju prljavo.

4. Djeca bi trebala kada kašlju i kišu prekriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju odbaciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju rukama.

5. Djeca ne bi trebala dijeliti čaše, šalice, drugo posuđe i pribor za jelo s drugom djecom.

6. Svako dijete samo postupa sa svojom odjećom i obućom, školskim priborom, torbama i knjigama te ih ne dijeli s ostalom djecom i ne dodiruje i ne uzima stvari druge djece.

7. Djeca ne nose zaštitne maske i rukavice.

8. Kod potrebe odlaska na toalet ili pranja ruku djeca iz jednog razreda koriste samo onaj toalet koji je na korištenje dodijeljen njihovom razredu.

9. Tijekom boravka u školi i pod odmorima djeca ne napuštaju prostoriju u kojoj se odvija nastava za njihov razred, osim potrebe odlaska na toalet i pranja ruku.

ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLI

1. Nastava se u školi organizira samo u onim razredima u kojima su roditelji prijavili da će dijete pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu. Ostali učenici nastavu prate na HTV3 i rješavaju zadatke koje im učiteljica pošalje na način kako je dogovoreno na početku nastave na daljinu.

2. Raspored ulaska učenika u školu, početka i završetka nastave te odmora utvrdit će se nakon formiranja razrednih grupa ako bude interesa roditelja za nastavu u školi. Raspored će se formirati na način da se izbjegne kontakt djece jednog razreda s drugim razredima.

3. U razredu s učenicima boravi samo njihova učiteljica razredne nastave.

4. Predmete koje učenicima predaju drugi učitelji (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura u 4. razredu, Njemački jezik u 4. razredu, Mađarski jezik i kultura) neće se održavati za učenike u školi nego na daljinu kao i do sada.

5. U školi se također neće održavati nastava TZK, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru.

 

 

POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE U ZARAZU KOD DJETETA

Ravnatelj škole u dogovoru s nadležnim školskim liječnikom o svakoj sumnji na COVID-19 kod zaposlenika ili djece (o čemu roditelj/skrbnik ima obavezu hitno telefonom obavijestiti ravnatelja) obavještava nadležnog školskog liječnika. Posebno žurno i neizostavno ravnatelj obavještava nadležnog školskog liječnika u slučaju grupiranja sumnje ili zaraze COVID-19 (2 i više djelatnika i/ili djece sa sumnjom iz iste učionice/zgrade i sl.).

ODLAZAK IZ ŠKOLE

1. Odlazak učenika iz škole odvija se prema utvrđenom rasporedu za izlazak svakog pojedinog razreda i to na način da ne dolazi do kontakta između djece različitih razreda.

2. Roditelji/skrbnici koji dolaze po dijete u školu ne smiju ulaziti u prostor školskog dvorišta i škole, osim u krajnjoj nuždi, nego dijete čekaju ispred ulaza u školsko dvorište poštujući mjere sigurnosnog razmaka od drugih roditelja i djece.

3. Nakon izlaska iz učionice i oblačenja obuće, djeca peru ruke tekućom vodom i sapunom.

4. Nakon pranja ruku djeca se bez nepotrebnog zadržavanja upućuju prema izlazu iz škole koji je utvrđen kao izlaz za njihov razred te napuštaju školsko dvorište

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju