Svjetski dan hrane u 4.b razredu je obilježen zasjedanjem Školskog sabora s temom “Kako poboljšati školsku kuhinju?” Saborski zastupnicu 4.b razreda su zaključili da se roditelji trebaju više uključiti u planiranje jelovnika kako bi više učenika jelo školsku hranu te su i sami predložili svoj jelovnik. U intervju s kuharicom Kristinom su saznali koliko je muke potrebno za osmisliti jelo koje bi se svim učenicima sviđalo, kako je takvo jelo lako i napraviti te koliko radosti njima izaziva vidjeti prazne tanjure u blagovaonici. Dotakli smo se i teme bacanja hrane koje itekako ima u velikim količinama, ali koja se dalje proslijeđuje životinjama. U sklopu projekta foodeducators naučili su na koje načine smanjiti gubitak i otpad hrane. Knjižicu o savjetima će nositi kući roditeljima kako bi se svi pokrenuli i djelovali ekološki. Uslijedila je i modna revija zdrave hrane s receptima najdražih jela. Za sami kraj smo proslavili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ali smo se spomenuli i gladnih u Africi te zahvalili Bogu za sve što imamo.
https://youtu.be/aJoW6Qnmvro?si=hExEepwEPHxx3PiI